Wie ben ik Mijn naam is Simone Kempees en ik ben geboren en getogen in Coevorden. Reizen is onder andere mijn passie, maar ik vind het altijd fijn om terug te keren naar Coevorden. Daarnaast dans ik bij In2Dance, drum ik in een band en ben ik op verschillende manieren actief in Coevorden. In het werkende leven ben ik docent aan de Hanzehogeschool en de Johan Cruyff Academy in Groningen.


Mijn speerpunt is Samen ondernemen!


Waar ga ik me voor inzetten Ik wil me gaan inzetten voor een ondernemende gemeente Coevorden. Dat betekent dat ik me bijvoorbeeld wil verdiepen in de centrumplannen, zodat er weer een aantrekkelijke stad komt. Ook ben ik voor het behoud en de ontwikkeling van de mooie kernen in de omliggende dorpen. Daarbij vind ik dat de historie en de specifieke karaktereigenschappen die de stad en dorpen aantrekkelijk maken, benadrukt moeten worden. Ik vind dat de gemeente daarin een rol moet gaan spelen, samen met de ondernemers. Ik hoop dat alle betrokken partijen op een goede manier gaan samenwerken zodat er de komende jaren veel mooie voorzieningen bij gaan komen voor jongeren én ouderen!


Waarom stel ik me kandidaat als raadslid Na lang getwijfeld te hebben om wel of niet de lokale politiek in te gaan, vind ik het belangrijk om zelf iets te kunnen bijdragen wanneer ik verandering wil zien. Daarbij denk ik niet zwart-wit en geloof ik zeker niet dat het één altijd het ander uitsluit. Ik heb geen uitgesproken mening en ik wil laten zien waarom dat helemaal geen voorwaarde hoeft te zijn om de politiek in te gaan. Doordat ik namelijk veel hoor over wat er speelt bij bewoners, denk ik dat ik juist de mening van de bewoners kan meenemen in de raad en ze zo kan vertegenwoordigen.


Wat betekent duurzaam doen voor mij persoonlijk Alles wat gebouwd is op een sterke basis is duurzaam voor mij. Het begin goed neerzetten en vanuit daar opbouwen. Ik vind dat je daarmee duurzaamheid creëert, of dat nou bij mensen of bij organisaties is. Als je van daaruit gaat experimenteren of uitproberen, heb je altijd de goede basis om op terug te vallen.


Wat zijn 5 belangrijke PAC ambities voor mij

1. Verdere uitvoering centrumplan en winkelbeleid voor de gehele gemeente ontwikkelen
2. Aantrekkelijke dorpen en buurtschappen met voldoende voorzieningen zoals onderwijs en zorg
3. Duurzame samenwerking tussen gemeente, bewoners, ondernemers en andere partijen
4. Krachten van stad en platteland bundelen voor sterk toerismebeleid
5. Dat er een Milieu/Duurzaamheid Stimuleringsfonds wordt gevormd