Wie ben ik Mijn naam is Ewan Scholte ik ben 29 jaar en opgegroeid in Coevorden. Na het VWO te hebben afgerond aan de Nieuwe Veste ben ik naar Groningen verhuisd en heb ik daar de studie Commerciële Economie gedaan. Werken doe ik nog steeds in Groningen. Sinds drie jaar heb ik een eigen bedrijf waarmee ik samenwerk met goede doelen door het hele land. In Coevorden ben ik inmiddels weer teruggekeerd, met name voor de rust, familie en vrienden. Op zondag ben ik meestal te vinden op de voetbalvelden. Met het tweede van Germanicus proberen we elk weekend weer de drie punten te pakken.


Mijn speerpunt is Een positief Coevorden!


Waar ga ik me voor inzetten De laatste jaren is het voor iedereen in de gemeente Coevorden duidelijk geworden dat het een pittige periode is geweest. Er moest worden bezuinigd en in de winkelstraten is veel leegstand te zien. Toch heeft Coevorden ontzettend veel te bieden en het wordt tijd om een positieve periode in te gaan.
Alle ingrediënten zijn daar voor aanwezig; historie, natuur, ondernemers en toerisme. Hiervoor is een belangrijke rol weggelegd voor de gemeente Coevorden om nieuwe initiatieven te ondersteunen en niet te belemmeren.


Waarom stel ik me kandidaat als raadslid Het PAC ken ik vanuit mijn vader, Herman, die zelf jaren actief is geweest in de gemeenteraad. Via hem ben ik meer te weten gekomen over wat er komt kijken om in de raad te zitten en ben ik me er meer in gaan verdiepen.
De reden om mezelf kandidaat te stellen is om te kijken of ik een verschil kan maken en een bijdrage te leveren aan positieve veranderingen.


Wat betekent duurzaam doen voor mij persoonlijk Duurzaam doen, betekent voor mij vooral om in actie te komen wanneer er iets verbeterd moet worden. Het is erg makkelijk om langs de zijlijn te staan en te klagen over wat er mis gaat in de wereld. Wanneer je echt een verschil wilt maken, moet je aan de bak en er samen voor zorgen dat er verbeteringen plaats vinden.


Wat zijn 5 belangrijke PAC ambities voor mij

1. Stimulering lokale initiatieven
2. Dat de gemeente zich inzet om ‘Fair Trade Gemeente’ te worden.
3. Aantrekkelijke dorpen en buurtschappen met voldoende voorzieningen op gebied van zorg, onderwijs etc. Dit dient tevens als basis voor een gezond en gevarieerd midden- en klein bedrijf.
4. Een sportplatform, bestaande uit vertegenwoordigers van alle sporten, die de gemeente adviseert in het sportbeleid
5. Dat naast het meespreekrecht burgers ruimte krijgen van de raadsfracties actief hun deskundigheid op onderwerpen in te brengen